Stiri

AFM oferă opțiunea depunerii declarațiilor online

3
min
17/9/2020

Valabilitatea certificatelor privind obligațiile la Fondul pentru mediu eliberate de AFM se menține pe toată perioada stării de alertă şi 90 de zile de la încetarea acestei stări.

Administrația Fondului pentru Mediu a înființat serviciul „Depunere declarații online”, prin care operatorii economici au posibilitatea de a transmite, dar și de a primi online Certificatul de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu. Cererea de eliberare a certificatului de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu în format electronic se poate transmite aici, accesând meniul Fișe societate/Certificat fiscal.

Serviciul „Depunere declarații online” poate fi folosit de operatorii care au un cont de acces (utilizator și parolă), cât şi pentru cei înrolați în aplicația informatică (este obligatoriu să dețină semnătură electronică calificată, emisă de un prestator de servicii de încredere calificat, acreditat în conformitate cu Regulamentul UE nr. 910/2014).

Dacă situația declarativă este corectă și completă, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii de eliberare a certificatului de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu, AFM va soluționa cererea respectivă prin emiterea unui certificat de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu. Documentul astfel emis poate fi descărcat din contul operatorului economic și este valabil fără semnătura persoanelor împuternicite ale Administrației Fondului pentru Mediu și fără ștampila instituției, potrivit legii.

În caz contrar, AFM va emite unui răspuns negativ motivat.

Certificatul de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu eliberat în mediul electronic va putea fi consultat pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu timp de 60 de zile de la data emiterii, de către instituțiile abilitate, în baza unui cont de acces deschis la cerere.

În conformitate cu prevederile Art. 4alin. (5) din Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vă informăm că valabilitatea certificatelor privind obligațiile la Fondul pentru mediu eliberate de Administrația Fondului pentru Mediu conform Ordinului nr. 594 din 9 iunie 2006 pentru aprobarea Certificatului de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu, cu modificările și completările ulterioare, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”, a transmis AFM într-un comunicat.