Stiri

Aerul din orașele noastre și cum putem reduce poluarea excesivă din mediile urbane

2
min
29/11/2022

Acest raport ne arată că există deja exemple de bune practici și modalități efective de combatere ale acestor tipuri de poluare urbană.

Poluarea aerului este responsabilă pentru 1 din 9 decese la nivel global (6.7 milioane fiind raportate în anul 2019). Din acel total mai mult de 4 milioane erau datorate parțial expunerii particulelor poluante fine (PM2.5 )

Studiul State of Global Air-SoGA a arătat că în România orașele București și Călărași aveau cea mai mare rată a deceselor asociate expunerii la particule PM2.5 (90 de decese/100,000 locuitori)

Totodată, datorită traficului rutier dar și altor factori, capitala României se situa pe locul 20 în anul 2019 la nivel global al celor mai mari orașe unde aerul are concentrații foarte mari de Dioxid de Azot (NO₂)

Însă acest raport ne arată că există deja exemple de bune practici și modalități efective de combatere ale acestor tipuri de poluare urbană.

Puteți citi aici întregul articol InfoClima: Aerul din orașele noastre și cum putem reduce poluarea excesivă din mediile urbane

Sursa foto: PxHere