Stiri

A început lucrul la prima pistă de biciclete din Bacău

3
min
25/1/2023

Traseul Centru – Aeroport va costa peste 3 milioane de euro.

A început lucrul efectiv la prima pistă de biciclete din Bacău, din cele 6 pe care Primăria le-a contractat pe fonduri europene. Este vorba despre traseul Centru – Aeroport, proiect care costă peste 3 milioane de euro.

Termen de finalizare: 2023

Firma care a câștigat licitația în valoare de 14,5 milioane de lei, fără TVA, este BVA Logistik. Constructorul a demarat primele lucrări la Pasajul pietonal Letea, care e cuprins în proiect. Însă, lucrările la prima pistă de biciclete din Bacău abia au început, în zona intersecției Republicii/Chimiei.

Poți citi și: Extragerea gazului în Țările de Jos produce cutremure, fapt ascuns de guvern, potrivit unui raport parlamentar

Traseul va cuprinde piste de biciclete pe Republicii, Calea Mărășești și Nicolae Bălcescu. Pe lângă pista propriu-zisă, contractul prevede amenajarea de instalații electrice, parcări pentru biciclete, mobilier urban și amenajare peisagistică. De asemenea, în proiect este inclusă și modernizarea pasajului subteran Letea, unde lucrările sunt avansate.

În total, sunt 6 coridoare nemotorizate ce trebuie făcute, plus proiectul privind sistemul integrat de trafic. Fondurile europene pentru aceste proiecte de mobilitate urbană însumează peste 40 de milioane de euro.

Toate aceste proiecte trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023, pentru ca municipalitatea să nu piardă finanțarea europeană, așa cum s-a întâmplat în cazul Insulei de Agrement.

Sursa foto: PxHere