Stiri

90 de tone de ambalaje de sticlă, colectate din Miercurea Ciuc şi 15 comune din împrejurimi, în cinci zile

5
min
26/10/2022

Înaintea predării sticlelor, acestea trebuie să fie curăţate şi capacele trebuie să fie îndepărtate.

Operatorul regional de salubritate din zona Ciuc a reuşit să colecteze o cantitate de 90 tone de ambalaje de sticlă, în municipiul Miercurea Ciuc şi 15 comune din împrejurimi, în cadrul unei campanii care s-a derulat în perioada 10-14 octombrie.

Directorul operatorului regional de salubritate Eco-Csik, Pal Tamas, a declarat vineri, pentru Agerpres, că la campanie au participat 780 de localnici din zonă, iar rezultatele sunt mai bune ca în anul precedent.

Cea mai mare cantitatea colectată, de 12 tone, a fost la Miercurea Ciuc, iar la comune, cel mai bun rezultat s-a înregistrat la Ciucsângeorgiu, unde oamenii au adus 8,5 tone de sticlă.

Sticlele, curate, iar capacele, îndepărtate

„A fost o campanie de cinci zile în Miercurea-Ciuc şi 15 localităţi din zona Ciuc, din aria de competenţă Am colectat 90 de tone de sticlă, o cantitate foarte mare. Asta înseamnă cinci camioane de sticlă. Sunt 90 de tone de sticlă care nu mai ajung la groapa de gunoi. A fost un efort mare din partea echipei Eco-Csik, dar a şi meritat”, a afirmat Pal Tamas.

Potrivit sursei citate, campaniile de colectare a sticlei se derulează în zonă de 6-7 ani, iar oamenii au conştientizat importanţa reciclării şi acum aşteaptă ca acestea să aibă loc şi colectează şi depozitează sticlele acasă, până în momentul când pot să le predea.

S-au putut valorifica borcanele, sticlele de apă minerală, de vin, de bere, de şampanie, de sirop, borcanele de alimente pentru bebeluşi sau sticlele de parfum. Din cauza procedurii diferite de reciclare, la astfel de campanii nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, pahare, castroane de sticlă termorezistente, ochelari, tuburi de neon sau sticle de medicamente.

Sursa foto: PxHere