CSR

8,3 tone de deşeuri au fost colectate în cadrul iniţiativei România Limpede

7
min
10/10/2022

Cu ajutorul a peste 330 de voluntari, au fost colectate peste 8 tone de deşeuri, dintre care 5,4 tone de plastic.

n perioada 1 - 7 septembrie 2022, în cadrul programului România Limpede, Lidl România împreună cu Mai Mult Verde, WWF-România şi ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) au organizat o serie de acţiuni de igienizare şi colectare a plasticului de pe malurile şi din apele Dunării, precum şi acţiuni de educare şi conştientizare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Astfel, cu ajutorul a peste 330 de voluntari, au fost colectate 8,3 tone de deşeuri, dintre care 5,4 tone de plastic. Iniţiativa România Limpede a fost demarată în cadrul programului de colectare a plasticului de pe Dunăre, River Cleanup Collective @Dunăre, lansat de grupul Schwarz anul acesta, şi care a avut loc simultan în ţările riverane fluviului, unde grupul este prezent.

Sute de voluntari, o acțiune de ecologizare

Potrivit sursei citate, pe lângă măsurile concrete pe care Lidl România le implementează pentru a reduce cantitatea de plastic din operaţiunile de business, retailerul susţine şi programe pe termen lung gândite să reducă impactul deşeurilor din plastic în natură.

Astfel, în perioada 1-7 septembrie 2022, în cadrul programului România Limpede, Lidl România şi Mai Mult Verde, WWF-România şi ASAP au organizat o serie de acţiuni de igienizare şi colectare a plasticului de pe Dunăre.

Aşadar, cu scopul de a reduce cantitatea de deşeuri de plastic ajunsă în apele Dunării, Mai Mult Verde a coordonat 9 acţiuni de ecologizare pe cursul fluviului, de la intrarea în ţară până în apropierea punctului de vărsare, în oraşele: Baziaş, Orşova, Turnu Măgurele, Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi, Cernavodă, Brăila şi Galaţi.

La aceste acţiuni au participat peste 300 de voluntari, care au colectat în total 8,1 tone de deşeuri, dintre care 5,3 tone de plastic. În plus, în Mahmudia, pe malul drept al braţului Sfântul Gheorghe, WWF-România a coordonat o acţiune de ecologizare-maraton.

La această acţiune au participat atât autorităţile locale, cât şi 20 de voluntari, care au strâns peste 160 kg de deşeuri, dintre care peste 150 de kilograme de plastic.