Stiri

7 zone de promenadă pentru bucureșteni în week-end-uri, unde circulația mașinilor va fi interzisă

4
min
20/5/2020

Respectarea noilor reguli de conviețuire urbană stabilite pentru protejarea sănătății publice cere mai mult spațiu public în interiorul orașelor.

Primăria Generală a Municipiului București a decis înființarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucurestiului, măsură ce va fi implementată de vineri, 22 mai. „Avand în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în week-end-uri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă”, adeclarat Gabriela Firea.

Circulația mașinilor va fi interzisă în week-end-uri în următoarele zone:
Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – str. A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – str. C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la str. C.A.Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – str. ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister –strada Dr. Gr. Romniceanu.

Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei 

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A.Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de Vest a Pieței Unirii).


Proiectul a fost inițiat de ONG-ul ARCEN, cunoscut pentru inițiativele legate de îmbunătățirea calității vieții, care a propus Primăriei Capitalei un proiect pentru lărgirea spațiilor de recreere prin pietonalizarea străzilor din apropierea parcurilor și a grădinilor publice pe durata week-end-urilor, proiect aprobat și pus în aplicare cu ajutorul specialiştilor Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei şi cu cei ai Brigăzii de Poliţie Rutieră.
„Respectarea noilor reguli de conviețuire urbană stabilite pentru protejarea sănătății publice cere mai mult spațiu public în interiorul orașelor. În prezent, Bucureștiul are doar 3 mp de parcuri și grădini publice pentru fiecare locuitor, fără să ia în calcul rezidenții neoficiali, adică mai puțin de jumătate din norma europeană. Crearea condițiilor de recreere în spații deschise, prin păstrarea distanțării fizice, este fundamentală pentru sănătatea fizică și psihică a locuitorilor orașului. E nevoie să regândim rapid viața orașului; această criză poate deveni o oportunitate pentru un nou tip de conviețuire urbană”, arată ARCEN în comunicatul de presă remis.