Stiri

64.889 doze din aluminiu şi PET-uri colectate în campania Naţionala de Reciclare

5
min
6/11/2020

Acţiunea din 10 orașe a Asociaţiei Alucro şi Every Can Counts, cu sprijinul GreenPoint Management, PENNY, Coca-Cola HBC, Bergenbier şi Can Pack Recycling - record de colectări.

Timp de o lună, în perioada 28 septembrie – 29 octombrie 2020, Asociaţia Alucro, organizaţie care desfăşoară în România programul european Every CanCounts, a organizat o caravană dedicată colectării dozelor din aluminiu şi sticlelor din plastic în oraşele Tulcea, Iaşi, Suceava, Bacău, Sibiu, Oradea, Turda, Târgu Mureş, Constanţa şi București.  

Lansată cu invitaţia adresată locuitorilor din aceste oraşe de a se alătura în crearea unei echipe naţionale de reciclatori activi, campania Naţionala de Reciclare s-a bucurat de un răspuns pozitiv al românilor şi a făcut ca în cele 30 de zile să fie colectate 43.253 doze din aluminiu şi 21.636 PET-uri. Echipa care a colectat cele mai multe doze din aluminiu a fost cea a oraşului Turda, cu o cantitate de 12.052 doze, urmată de Bucureşti (5702 doze), Constanţa (5526) şi Suceava (5425). În ceea ce priveşte cea mai mare cantitate de PET-uri, oraşul Tulcea a obţinut cele mai bune rezultate, cu 3781 sticle colectate, urmat de Târgu Mureş (3130).

Desfăşurată în parteneriat cu GreenPoint Management, PENNY, Coca-Cola HBC, Bergenbier S.A., Can Pack Recycling, şi cu sprjinul primăriilor şi agenţiilor judeţene de protecţia mediului, campania Naţionala de Reciclare a însemnat un efort comun al organizatorilor şi al tuturor românilor pentru valorificarea materialelor reciclabile, conservarea resurselor şi păstrarea unui mediu curat.

Studiul derulat la iniţiativa Every Can Counts Europa a arătat intenţiile pozitive ale românilor în ceea ce priveşte reciclarea, şi anume că 97% dintre români vor să facă mai mult când vine vorba de reciclare. Campania Naţionala de Reciclare este pentru noi o confirmare a acestor rezultate şi a faptului că cele mai bune rezultate se obţin printr-un efort comun,” declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts România.